Hvad er Marmor ?

Marmor er et naturprodukt, som fås i et utal af farvenuancer. Den smukke sten er dannet gennem millioner af år, og er derfor med til at fortælle os om vores planets udvikling. Der findes ikke to ens stykker marmor, hvilket gør det til en meget eftertragtet vare.
Marmor er blevet dannet ved bevægelser i jordens kontinentalplader, og er herved blevet omdannet til krystalliseret kalksten.

Marmor er det oplagte produkt, hvis man vil give sit badeværelse eller køkken et eksklusivt look med en smuk bordplade. Desuden er det et smukt materiale, når du skal have flise gulv eller vægge.
Marmor kan være skrøbelig overfor syre og baser, men holdt med den rette pleje har du et eksklusivt produkt i mange år.

Herunder ses de mest populære typer. Kig ind i butikken og se vores udvalg. Du er også altid velkommen til at ringe og fortælle om dine ønsker. Vi leverer marmor i tykkelserne : 20 mm, 30 mm, 40 mm. Men andre tykkelser kan skaffes på anmodning.

Bemærk at Marmor brydes forskelligt rundt omkring i verden og der er ingen garanti, for at netop den marmor du ønsker står på lager. Men vi skaffer den så hurtigt som muligt !

Ikke to ægte marmorplader er ens, hvilket gør den ægte vare meget efterspurgt. Hver marmorplade fortæller en del af jordens ældgamle historie, idet den er dannet ved bevægelse i jordens kontinentalplader og er hermed omdannet til krystalliseret kalksten.

Derfor får Når du dit eget helt unikke produkt, når du køber noget lavet af Marmor.

Det siger næsten sig selv, at når ægte marmor er et naturstensprodukt opstået for millioner af år siden, så har marmoren en vis styrke. Alligevel kan det godt kan være sårbart over for hårde stød. Er bordet lakbehandlet, skal man også være opmærksom overfor ridser på overfladen.

Alle marmorplader er modstandsdygtige over for vin, kaffe osv. Men vær især opmærksom på at marmor ikke tåler opløsningsmidler – eksempelvis syre, fortynder samt cellulose. Det opløser kalken i marmoren omgående.

Hvis du spilder på dit marmorbord skal du være opmærksom på, at fjerne pletterne omgående med en klud. Du kan eventuelt også forebygge pletter med et godt vedligeholdelsesprodukt.
Du finder et fint udvalg af den her :

Sollys, skiftende temperaturer samt tør eller fugtig luft har indflydelse på naturmaterialer. Heldigvis er vedligeholdelsen utrolig enkel og let. Du skal blot rengøre overfladen med mildt sæbevand, og så skal dit marmorbord nok holde i mange år ud i fremtiden.

Vil du vide mere om Marmor, så anbefaler vi et kig på Wikipedia hvor der er massere af information om marmoren. Du finder Wikipedia her :