Vedligeholdelse Marmor - Sådan vedligeholder du din Marmor

Vedligeholdelse af Marmor

Vedligeholdelse af Marmor er vigtig for at sikre at dit produkt ligeså flot som da du fik det. Men hvordan gør man ?

Hvad er Marmor

Marmor er et 100% naturligt materiale med en unik farve og et unikt mønster.
Marmor udvindes fra jordskorpen i store blokke og skæres i en passende størrelse. Herefter bearbejdes kanter og overflade.

Sikre dine marmor bordplader, med en korrekt og regelmæssig vedligeholdelse.

Daglig rengøring

Til daglig rengøring af et marmorbord anbefaler vi anvendelse af en fugtig mikrofiberklud, varmt vand og, efter behov, enten et neutralt (pH 7) eller let basisk (pH 8-10) vaskemiddel. Man bør foretrække rengørings midler beregnet specielt til natursten og undgå sure/syreholdige vaskemidler og produkter med indhold af blegemidler.

Marmors overflade er også følsomt overfor slibende materialer, det vil sige at mikro skader kan forårsages såvel af en ståltrådssvamp som af urenheder, der hænger fast i kluden.

Undgåelse og fjernelse af pletter

Vedligeholdelse Marmor er vigtig, idet marmor er et porøs materiale med stor evne til at opsuge vand, hvorfor der kræves stor forsigtighed og beskyttelse mod snavs og væsker.
Undgå at kemikalier og ætsende stoffer kommer på marmoren. Man skal også være omhyggelig med håndtering af daglige fødevarer såsom kaffe og te, olier samt sure/syreholdige frugter.

Vi anbefaler at fjerne pletter hurtigst muligt med køkkenrulle, vand og rengørings middel, så snavset ikke når at tørre eller blive opsuget i stenen. Til fjernelse af vanskeligere pletter anbefaler vi at anvende produkter, som er specielt beregnet til rengøring af marmor. Efter anvendelse af midlet anbefaler vi at vaske bordpladen en ekstra gang med vand og rengørings middel.

Undgåelse af varmeskader og skrammer

Eftersom marmor er blødere og mere porøs end for eksempel granit, skrammes et marmorbord forholdsvis let. Undgå dette ved altid at anvende skærebræt eller andre skæreunderlag.
Undgå skader fra lertøj og metalpander, ved at anvende bordskånere.