Vedligeholdelse Marmor - Sådan vedligeholder du din Marmor

VEDLIGEHOLDELSE AF MARMOR

Vedligeholdelse af marmor er vigtig for at sikre, at dit produkt forbliver lige så flot som da du fik det. Men hvordan gør man det?

Hvad er Marmor?

Marmor er et 100% naturligt materiale med en unik farve og et unikt mønster. Marmor udvindes fra jordskorpen i store blokke og skæres derefter i en passende størrelse. Herefter bearbejdes kanterne og overfladen.

Sikr dine marmor bordplader med korrekt og regelmæssig vedligeholdelse.

Daglig rengøring

Til daglig rengøring af et marmorbord anbefaler vi brug af en fugtig mikrofiberklud, varmt vand og, efter behov, enten et neutralt (pH 7) eller let basisk (pH 8-10) vaskemiddel. Det er bedst at vælge rengøringsmidler beregnet specielt til natursten og undgå sure/syreholdige vaskemidler og produkter med blegemidler.

Marmors overflade er også følsom over for slibende materialer, hvilket betyder, at mikroskader kan forårsages både af en ståltrådssvamp og af urenheder, der hænger fast i kluden.

Undgåelse og fjernelse af pletter

Vedligeholdelse af marmor er vigtig, da marmor er et porøst materiale med stor evne til at absorbere vand, hvilket kræver stor forsigtighed og beskyttelse mod snavs og væsker. Undgå, at kemikalier og ætsende stoffer kommer i kontakt med marmoren. Du bør også være omhyggelig med håndtering af daglige fødevarer, såsom kaffe og te, olier samt sure/syreholdige frugter.

Vi anbefaler at fjerne pletter hurtigst muligt med køkkenrulle, vand og rengøringsmiddel, så snavset ikke når at tørre eller blive opsuget i stenen. Til fjernelse af vanskeligere pletter anbefaler vi at anvende produkter, der er specielt beregnet til rengøring af marmor. Efter anvendelse af midlet anbefaler vi at vaske bordpladen en ekstra gang med vand og rengøringsmiddel.

Undgåelse af varmeskader og skrammer

Da marmor er blødere og mere porøs end for eksempel granit, er et marmorbord relativt nemt at ridse. Undgå dette ved altid at anvende et skærebræt eller andet skæreunderlag. For at undgå skader fra gryder og pander lavet af metal eller lertøj, bør du bruge bordskånere.