Hvad er Granit ?

Granit er en af verdens hårdeste stenarter, hvilket gør den meget anvendelig til køkken og badeværelser. Granit er primært en sammensætning af tre forskellige mineraler; kvarts, feldspat og muscovit. Desuden indeholder granit ofte små mængder amfibol og biotit.

Granit forekommer i flere tusinde farver, hvoraf de mest anvendte er i grå og sorte nuancer. Da granit er et naturprodukt, kan der naturligvis forekomme variationer fra det produkt, man ser i butikken til det, der leveres. Det betragter vi som en del af den naturlige charme ved at arbejde med et naturligt produkt, som er forædlet af naturen gennem millioner af år.

Granit er populært som bordplader især til køkken og badeværelser, og leveres typisk i længde op til 320 cm, men muligvis på foresprøgelse leveres i længere længder. I modsætning til andre materialer såsom træ, så kræver granit ikke vedligeholdelse. Dette skyldes at granit er syrefast. Dog kan man friske granittens naturlige farver op ved at give den en stenolie.

Læs mere om granit under produkttyperne herunder.

Bemærk at Granit er et naturprodukt og variation kan forekomme.
Ligeledes kan farver ikke gengives 100% via computerskærm, så kom ind i butikken og se granittens naturlige farvespil.

Overflade og struktur

Granit kan leveres med 4 forskellige overflader.

Mat overflade

Her fremstår granitten med en meget rå overflade, hvilket er meget populært i disse år. En ulempe ved denne overflade er dog, at den i nogen omfang kan suge fedt og væske. Det sker, fordi en mat slibning åbner granittens overflade, og derfor bør man altid mætte en matslebet granitflade med stenolie.

Børstet / brændt overflade

Overfladen minder i denne form om en kløvet skiferplade og fremstår med en let ru flade.  Dog kan granit ikke sammenlignes med skifer, da granit er et meget hårdere produkt. Igen er der tale om en overflade, som vinder meget frem disse år. Ligesom den matte overflade bør den behandles med en stenolie.

Poleret overflade

Det er den helt traditionelle eller klassiske granittype, om man vil. Denne overflade suger ikke fedt og væske, da poleringen lukker granittens overflade.

Patineret overflade

En mat overflade med massere af små huller, som giver en lækker struktur i pladen.

Fordele

  • Vask og kogeplader kan planlimes
  • Naturligt produkt, ikke to plader er ens
  • Syrefast
  • Tåler høje varmegrader

Ulemper

  • Leveres i begrænset længder
  • Hårdt at arbejde på
  • Afhængig af overflade skal det behandles med stenolie
  • Mindre pæne samlinger

Vi forhandler granitplader i tykkelsen: 20 mm og 30 mm, men andre tykkelser kan skaffes,

Kig ind i butikken og se vores udstilling af bordplader – mange er udstillet med flotte og elegante vaske.