Vedligeholdelse af komposit.

Vedligeholdelse af komposit kræver den rigtige tilgang. Derfor er det vigtigt at man sikre sikre sig hvad ens komposit kan tåle og ikke tåle.
Men hvad er komposit endeligt ? Komposit består af 93% natursten og resten af andre komponenter. Det sikre at man opnår den helt rigtige farvetone og konsistens.
Når en kompositplade tilskærers, sker det først i en passende størrelse og efterfølgende bearbejdes kanter og overflade.

Vedligeholdelse af komposit

Komposit borde er modstandsdygtige, vandfaste og lette at vedligeholde. Og med den rette vedligeholdelse holder de i flere årtier.

Til daglig rengøring af en komposit bordplade anbefales brug af en let fugtig mikrofiberklud, opvredet i varmt vand og, efter behov, enten et neutralt (pH 7), let basisk (pH 8-10) eller let surt/syreholdigt (ph 4-6) vaskemiddel. Rengørings midler, som er specielt beregnet til komposit skal foretrækkes og prøv at undgå meget sure/syreholdige vaskemidler, som produkter der indeholder blegemidler.
Komposits  overflade er også følsom overfor slibende materialer, hvorfor skurepulver, grydesvampe og lign. skal undgås.

Fjernelse af pletter

Kompositplader bør omhyggeligt beskyttes mod pletter. Undgå at kemikalier og ætsende stoffer kommer på pladen. Er skaden sket, så er den bedste måde til undgåelse af pletter, øjeblikkelig at fjerne pletten, så den ikke når at tørre ind eller blive opsuget i stenen. Til rengøring er køkkenrulle, vand og vaskemiddel som udgangspunkt tilstrækkeligt.

Vedligeholdelse af komposit betyder også undgåelse af varmeskader og skrammer

Komposit er ikke fuldstændig varmefast. dvs. at materialet kun tåler varme kortvarigt og at det kan revne hvis det udsættes for termochok (pludselige temperaturudsving). Der kan på bordet efterlades en varmeskade, for eksempel spor efter en varm gryde.
Det skyldes at den i kvarts stenen indgående harpiks smelter ved høj temperatur. Derfor anbefaler vi på det kraftigste at man anvender bordskånere ved anbringelse af meget varme genstande på en kvarts bordplade.
Selv om kvarts sten er ganske modstandsdygtig overfor skrammer, anbefales dog altid anvendelse af skæreunderlag.