Balmoral er en rødlig granit, der brydes i Finland, og den kendes også under navnet Taivassalo, som er navnet på den provins, hvor bjergarten brydes. Den brydes altså i byen Taivassalo og har derfor dette tilnavn.

Balmoral findes i mange udgaver, der findes for eksempel også en grøn type af samme bjergart, som brydes i Australien.

Balmoral kan variere i kornstørrelse. Balmoralen er oftest karakteriseret ved sin røde farve med mørke pletter hen over, som giver den karakter. Da Balmoral er en granit, kan den anvendes på de fleste overflader, herunder som belægning inde og ude, men også som bordplade i køkken, bad med videre.

Balmoral har en karakteristisk røde farve, som skiller sig ud og vil skaber en god kontrast i de fleste indretninger, uanset om den bruges i bad eller køkken.

Balmoral kan fås i pladeform i enten 20mm og 30mm tykkelse, som kan tilskæres på mål i vores eget skæreri. Den kan også fås i fliseform i størrelser fra 30,5×30,5 cm

Jeg vil gerne vide mere :

Beskriv gerne ønsker til længde, bredde og tykkelse. Samt hvis der er specielle ønsker om udskæringer, falsninger og lignende. Jo flere oplysninger, jo lettere for os at hjælpe dig.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Her kan tilføjes tegninger, fotos m.m. som kan hjælpe os i din forespørgelse.

Navn: Balmoral Grob

Type:Granit

Farve: Rød

Oprindelsesland: Finland ( Lohilahti, Sulkava, Taivassalo )

Anbefales til: Bordplader, monumenter, mosaik, væg og gulv, springvand, pool, trapper og vindueskarme. 

Mulige overflader: Mat, Børstet / brændt, Poleret.

Andre navne: Balmoral Fein,BBalmoral Fein,Balmoral FG,Balmoral Coarse Grained,Balmoral Grobkoernig,Balmoral Red Coarse Grain,Balmoral Red Coarse Grained,BGE Taivassolo,Balmoral Red,Balmoral Rosso,Finnish Red,Red Balmoral,Rojo Balmoral,Rosso Balmoral,Rosso Finnlandia,Taivassalon Punainen,Rosso Balmoral Taivassalo,Rosso Taivassallo,Rosso Taivassalo,Suomi,Tayvassalloalmoral Grob,Balmoral G.E.,Balmoral Red Granite

Værdier

Vand absorbering :0.15 %

Styrke: 184 MPa

Massefylde :2640 kg/m3

Bøjnings styrke : 11.1 MPa