Fusion Black granit

Fusion Black granit er en dybsort granit med mange store quarts striber og “plamager” i elfenbensfarve.

Stenen kommer fra Brasilien og er særdeles velegnet til køkkenbordplader.

Den viste plade, der er 30mm tyk, er monteret i en special udformning på et Unoform køkken. Med vask i granit og planlimet kogeplade. Læs mere om pladen her :

Se vores store udvalg af andre granit typer her :

Hvorfor vælge granit ?

Granit er en af verdens hårdeste stenarter, hvilket gør den meget anvendelig til køkken og badeværelser. Granit forekommer også i flere tusinde farver, hvoraf de mest anvendte er i grå og sorte nuancer, såsom Fusion Black Granit.

Granit er et naturprodukt, og derfor kan der naturligvis forekomme variationer fra det produkt, man ser i butikken til det, der leveres. Det betragter vi som en del af den naturlige charme ved at arbejde med et naturligt produkt, som er forædlet af naturen gennem millioner af år.

Granit er populært som bordplader især til køkken og badeværelser, og leveres typisk i længde op til 320 cm
I modsætning til andre materialer såsom træ, så kræver granit ikke vedligeholdelse. Dette skyldes at granit er syrefast.

Fusion Black Granit

Viste du ? :

Granit har gennem alle tider haft en vigtig rolle som byggemateriale i Danmark. Enten alene eller som fundament. I middelalderen blev granit benyttet til blandt andet kirkebyggeri, og så sent som i slutningen af 1800-t. genopførtes Viborg Domkirke af granit, ligesom Christiansborg Slot , der jo indeholder Folketinget i dag.

En af granittens stærke egenskaber er modstandsevnen over for forvitring, der er større end mange andre bjergarters. Og da granit findes i forskellige farver, kan der skabes mange variationer og særlige virkninger i murværkets udseende.

Granit -herunder også Fusion Black Granit – er ofte blevet anvendt som skulptur materiale i Norden. Tænk på de romanske døbefonte og portaler, der i mange tilfælde har ornamenter og relieffer indhuggede. I dag skabes der ofte stærkt virkende kontraster i stenen ved at højglanspolere visse partier og lade andre stå mere råt.

Det bedste fra Danmark

Granit anvendes også som brosten og kantsten samt i knust form til fx anlægsarbejde, her i blandt skærver til jernbanespor. Granit til dette formål brydes den på Bornholm.

Blandt andet den kendte Svaneke granit, der består af mineralerne alkalifeldspat (rød), kvarts (hvid, farveløs) og biotit, som danner sorte klumper. Håndstykket er ca. 7,5 cm højt.

Bonusinfo : Viste du at ordet granit kommer af italiensk granito ‘kornet’, af latin granum ‘korn’.

Kom ind i vores butik og se de mange fantastiske flotte granit muligheder, der står til din rådighed ved ombygning eller nybygning. Der er noget for enhver smag, inklusiv Fusion Black Granit.