Marmor og Granit jagter klimamål
Marmor og Granit jagter klimamål

Marmor og Granit jagter klimamål

At Marmor og Granit jagter klimamål, kan godt lyde lidt prætentiøst,

Men rent faktisk har vi gennem de sidste mange år, stille og roligt tænkt miljø forbedringer ind i vores virksomhed. Lige fra udskiftning af almindeligt lys til lav energi LED pærer, vandsparere og nu som første trin i vores bilpark, en 100% elektrisk bil.

Moder Natur giver os så meget

Nu er det vores tur til at give igen. Og det gør vi gerne. Så el-bilen er kun første skridt på vejen.
Hvis Danmark skal nå at opfylde klimalovens 70-procentsmål i 2030 kræver det både en omstilling af vores transportsektor og en velvilje fra virksomhederne til at gå foran. Jo færre kilometer der køres med benzin- og dieselbiler, jo bedre er chancen for, at vi når vores klimamål.

Investering i fremtiden.

Men det er naturligvis også med en skjult dagsorden, at vi skrifter til grønt.
Vores børn skal også have en fremtid, uden os, naturkatastrofer og hvad vi som mennesker kan bidrage negativt til. Kan vi allerede nu lægge fundamentet til et liv for dem, i harmoni og fremgang med naturen, vil der også fremadrettet være behov for natursten i deres boliger.
Og til den tid, vil Marmor og Granit gerne, stadigvæk, være det fortrukne valg !

Præsentation af vores 1st. el-bil.

Når Marmor og Granit jagter klimamål, foregår det i en 100% elektriske SUV ID.4 fra Volkswagen. 

ID.4 er bygget på samme MEB-platform som ID.3, hvor et stort litium-ion-batteri er integreret i gulvet mellem akslerne, og en kompakt elmotor trækker på baghjulene. ID.4 har masser af plads, da ID.4 har et bagagerum på 543 liter, der kan udvides til 1.575 liter.

21 cm frihøjde gør ID.4 terrænduelig, og muligheden for at montere tagrælinger med en bærevne på 75 kg og et svingbart træk med elektrisk frigørelse og en trækevne på 1.000 kg (12 % stigning) /1.200 kg (8 % stigning) gør den elektriske SUV til en alsidig bil.

Marmor og Granit jagter klimamål

Men det stopper ikke her.

Den primære hovedpart af vores vognpark består stadigvæk af “sorte” biler, men vores langsigtede planer er en 100% udskiftning af alle vores “sorte” biler og varevogne til elektriske.
Som tingene er lige nu, er der en udfordring idet at vores varevogne og kranvogn jo ofte er læsset med tunge sten plader og tungt værktøj, hvilket nedsætte rækkevidden for bilerne.

Nye batterier

Men efterhånden som batteri teknologien udvikler sig og kommer nærmere et mål, hvor vi også kan skifte dem, så er det et af de ønsker som ligger øverst, når Marmor og Granit jagter klimamål !