Hvad er Dekton ?

Dekton blev lanceret i 2012 og er gennem de sidste par år blevet dette årtis største innovation inden for stenbordsplader.

Dekton er en sofistikeret blanding af råstoffer, brugt til at producere det seneste inden for glas og porcelæn og den højeste kvalitet af arbejdsflader i kvarts.

Dekton er baseret på den nyeste teknologi, skabt af Cosentino, som er Europas største producent af kvalitetskvartsplader. Cosentino kendes også for Silestone.

Med Dekton har vi nu et produkt, som er et fremragende alternativ til komposit. Et produkt med næsten ubegrænsede anvendelsesmuligheder.

Ønsker du en varmefast bordplade, så er den nu en realitet med Dekton fra Cosentino. Dekton kan anvendes såvel ude som inde. Er syrefast og UV-bestandig, så du ved, den holder.

Med Dekton er det kun din egen fantasi, der sætter begrænsningerne. Dekton muliggør næsten alle designs og åbner for en stor fremtidig innovation. Kom forbi vores butik på Blækhatten 33 i Odense Sø og se de mange muligheder.

Vil du gerne være sikker på en fejlfri og optimal installation, så sikrer vores årelange samarbejde med Cosentino, at vi har veluddannede medarbejdere, som har både værktøj og erfaring med håndtering samt bearbejdning af Dekton-pladerne.

Dekton
Dekton

Fusion mellem glas/keramik og komposit

Sat på spidsen er Dekton 100% mineraler (udvalgt fra 25 forskellige slags), som opbygges som fugtet sand i en kæmpe ramme. Den plade, som kommer ud af rammen, er undervejs blevet sammenpresset under et 25.000 tons tryk og endeligt sammensmeltet i en 180 meter lang ovn, ved 1200 grader.

Det resulterer i disse egenskaber:

  • Varmefaste plader. Er varmefast op til 300 grader.
  • Syrefast. Pladerne er syrefaste, og hverken syre eller base kan beskadige din plade.
  • UV-bestandig. Dekton er UV-bestandig og kan derfor uden problemer bruges både indendørs og udendørs.
  • Ridse- og slagfast. Dekton er meget modstandsdygtig over for slag og ridser mod forkant eller overfladen. Men naturligvis kan et slag eller tab med en hård genstand medføre en ridse eller et hak. Dette går ikke under garantien.

Ultra kompakte overflader

Dekton har en række egenskaber, der gør den unik til indendørs brug, men takket være dens modstandsdygtighed over for solens stråler er den også perfekt til udendørs overflader, så det er et fremragende, alsidigt materiale.

Forskellighed i tykkelse

Dekton kan fås i stenplader af forskellige tykkelser, der kan tilpasses dit design baseret på anvendelsen og den ønskede effekt.
Du kan få pladen i tykkelser af 4, 8, 12, 20 og 30 mm. Pladetykkelser som tilgodeser ethvert behov.

Ultrastørrelser

Dekton fås i stenplader i storformat, der åbner for masser af muligheder for designs, der tidligere var utænkelige. Med sit store format på op til 320 x 144 cm forøges designmulighederne sammen med sortimentet af anvendelser i køkkener, badeværelser, vægfliser og facader.

Høj UV-modstandsdygtighed

Dekton er særdeles modstandsdygtig over for ultraviolette (UV) stråler og har overlegen farvefasthed, så de falmer ikke med tiden. Det gør den til det perfekte valg til både indendørs og udendørs anvendelser.

Høj modstandsdygtighed overfor ridser

Dekton har en overflade, der er særdeles modstandsdygtig over for ridser. Husholdningsredskaber vil ikke ridse den. Men vi anbefaler dog alligevel at bruge skærebrætter for at beskytte redskaberne.

Modstandsdygtig overfor pletter

Den nye Dekton-overflade er særdeles modstandsdygtig takket være dens lave porøsitet og kan modstå uheldige pletter fra almindelig brug og fra kemikalier. Selv hårdføre pletter såsom vin, kaffe, blæk og rust kan let rengøres.

Høj modstandsdygtighed mod brand og varme

Dekton kan rose sig af en fremragende modstandsdygtighed over for høje temperaturer uden at gå på kompromis med sin æstetik eller egenskaber. Varme brugsgenstande, elektriske apparater, gryder og pander kan alle placeres direkte på overfladen uden at forårsage skade.

Modstandsdygtig overfor slitage

Dekton er endnu mere modstandsdygtig over for slitage end granit, hvilket gør det til den ideelle overflade til kommercielle anvendelser og områder med megen trafik såsom gulve og facader. Mens slitage vil kunne ses på andre overflader med tiden, vil Dektons finish holde hele produktets levetid og vil aldrig skulle erstattes eller pudses efter.

Modstandsdygtig overfor frost og tø

Dektons lave termiske udvidelsesfaktor gør den modstandsdygtig over for termiske chok, når temperaturen går fra varme til ekstrem kulde. Dens naturlige modstandsdygtighed over for frost og tø gør det til det perfekte materiale, selv i de mest ekstremt kolde miljøer.

Farver og formater, som du vil elske

Dektons ultrakompakte overflader fås i en lang række fliser i store formater med forskellige tykkelse og designmuligheder. Dens alsidighed og omfattende tilpasningsmuligheder gør det muligt for designere og arkitekter at føre deres idéer ud i livet.

Kig forbi Cosentino webside for yderligere inspiration.